Cart 0
kvalitet-taffel-bowl.png

Danmarks favoritchip

Det hele startede i 1959 da de første Taffel chips kom til verden på de danske spritfabrikker. Siden da har vi solgt mere end 200 millioner poser chips til danskerne i mere end 300 butikker landet over. Vi har en stolt historie og vi arbejder for at forblive den klassiske chips som danskerne tager med hjem.

red.jpg
 

Virksomheden

Historien om Taffel begynder med snaps. I 1959 kom de første Taffel kartoffelchips til verden hos de danske spritfabrikker. Man havde i mange år produceret snaps af kartofler, og denne omfattende kartoffelekspertise kunne bruges til at gå ind i et marked, der var på vej frem: Chips. I samarbejde med særligt udvalgte avlere, der dyrkede de mest velegnede kartoffelsorter, begyndte produktionen af Taffel chips.

Vores Chips

På en måde er der egentlig ikke sket så meget siden 1959. Produktionen er naturligvis blevet mere moderne, og der er kommet nye smagsvarianter til undervejs, men grundlæggende er det vigtigste stadig de gode råvarer. Det gælder ikke kun for kartoffelchips, men også alle de andre Taffel-produkter. Smag ændrer sig jo med tiden. Derfor er der kommet mange nye produkter til siden 1959, og Taffel har naturligvis også ændret udseende igennem årene. Hele sortimentet har netop fået helt nyt design. Der er en klar forbindelse til det traditionelle Taffel-look, men samtidig også et enkelt og rent udtryk, der passer til vores dages smag.

 

Taffel Facts

 
popcorn (2).png

Hver dansker spiser i gennemsnit ca. 4 kg. snacks om året.

stopwatch.png

Processen fra rå kartoffel til færdig chips tager ca. 12 minutter.

television.png

Det var først i 1960'erne da TV fik sit gennembrud, at forbruget af chips virkelig steg.

 
dig (1).png

Arkæologigske fund i gamle inkagrave viser at inkaindianerne som levede i Sydamerika for 3500 år siden, spiste jordnødder.

peanut.png

På grund af at jordnødder har et højt næringsindhold og en lav pris fungerede de som mad for slaverne på rejse mellem Afrika og USA.

corn.png

Majs var en af indianernes vigtigste fødevarer, og det var dem som fandt på ideen med at "poppe" majskorn.

 
bars-code.png

Hver eneste Taffel pose stemples med en kode så vi på den måde kan spore posens historie gennem hele produktionen og tilbage til råvarerne som indgår i produktet.

recycle (1).png

Alt affald i Taffels produktion af chips genbruges. Vandet som kartoflerne vaskes i renses i fabrikkens eget rensningsanlæg. Skræller og stivelse genbruges i landbruget.

chips.png

Taffel Original var den første kartoffelchips på det danske marked i 1959